Praha je jedním z nejkrásnějších měst světa, a kdo je na pochybách, může se přesvědčit na vlastní oči, že tu objeví stovky překrásných staveb i přírodních krás. Jestliže se slunce vyhoupne zpoza mraků a ozáří celé město, máte hned veselejší den, protože s modrým nebem nad sebou se lépe vnímá svět kolem nás. Co si však v Praze počít, když máte naplánovaný výlet na několik dnů, máte zajištěné ubytování v ubytovně Praha, a nechcete je jen kvůli dešťovým přeháňkám rušit?

technické muzeum Praha

Národní technické muzeum – jedno z největších muzeí vývoje techniky ve střední Evropě se nachází na Letné, v blízkosti letenského tunelu. V rozsáhlé budově je soustředěno přes 50 tisíc různých exponátů, většinou dopravních prostředků a strojů, od počátku průmyslové revoluce až do dnešních dnů. Takže pokud vás a vaše děti zajímá historie techniky, a chcete-li obdivovat parní lokomotivy, vrtulová letadla z meziválečné éry nebo automobilové veterány, tohle je to pravé místo.

žirafy v pražské ZOO

Planetárium – nedaleko od Technického muzea, v areálu výstaviště v Holešovicích, můžete vstoupit pod nejrozsáhlejší projekční kupoli v ČR, která na ploše úctyhodných téměř 850 čtverečních metrů zobrazuje přibližnou podobu vesmíru, jakou současné pozemské lidstvo zná. Jsou tu k dispozici i různé programy simulací dějů ve vesmíru, což zaujme děti i dospělé.

ZOO Praha – na druhém břehu Vltavy, za Trojským mostem, můžete vstoupit do největší české zoologické zahrady, jejíž značnou výhodou je členitý terén. ZOO zaujímá plochu necelých padesáti hektarů, je tu denně otevřeno třináct pavilonů s více než šesti sty zvířaty z celého světa. ZOO Praha pořádá i podpůrné programy včetně oblíbeného krmení vybraných druhů zvířátek.

Botanická zahrada – ty jsou v Praze dokonce dvě, jednu objevíte hned v sousedství zoologické zahrady – založenou v roce 1969, kde je na ploše 68 hektarů umístěno několik expozic květin, stromů a keřů včetně tropického skleníku. Druhá botanická zahrada je mnohem starší, vznikla již v roce 1775, je součástí Přírodovědné fakulty Univerzity Karlovy a najdete ji na Albertově, v sousedství Karlova náměstí.