Každé cestování přináší potřebu s sebou mít alespoň základní hygienické věci či vybavení na motorku. Jízda s batohem na zádech už nemusí stačit. Jaké jsou tedy možnosti?
kožená brašna
Uzamykatelný úložný prostor zajistí kufry na motorku. Ty jsou vyráběny buď z hliníku nebo plastu a bývají umístěny na stroji nebo po jeho bocích. Hliníkové kufry se hodí do terénu, protože jsou mnohem odolnější než plastová varianta. Ta je oproti tomu lehčí, má aerodynamičtější tvary, čímž se hodí spíše pro silniční stroje. Boční motokufry dokážou uschovat více věcí a většinou se prodávají v párech. Je nutné k nim dokoupit držáky, pomocí kterých se na stroji přichytí. Při tomto nákupu je nutné zohlednit daný typ motocyklu. Topcase neboli horní kufr se montuje na zadní nosič a slouží většinou k uložení přilby. Užitečnou pomůckou jsou tašky do motokufrů, které zpřehlední uložení věcí a usnadní jejich přenášení.
Podobným zavazadlem jsou motobrašny, které se ale vyrábí ze syntetických materiálů či z kůže. Jejich objem se dá rozšířit a poskytne tak různé možnosti uložení věcí. Podobně jako motokufry, také brašny mohou být upevněny na bocích či na zadním nosiči stroje. Speciálním druhem brašen jsou pak motovaky a motoválce, které se dají připevnit na zadní sedlo, nosič i přední vidlici. Většinou bývají voděodolné.
Další možností jsou tankvaky. Ty se připevňují na nádrž, takže jsou snadno přístupné. I zde je hned několik možností: tankvaky s popruhy, s upínáním na víčko nádrže či magnetické modely.
bílý skútr s kufrem
Tolik k zavazadlům, které nese stroj. Samotný jezdec může část nákladu nést také na svém těle. Základem tohoto vybavení jsou samozřejmě batohy. Pokud nejede ve dvojici, je tento způsob zavazadla velmi praktický a vhodný. Moto batohy jsou speciální tím, že oproti obyčejným jsou vybaveny reflexními prvky a páteřním chráničem. Vynikají také rozšiřitelným objemem, voděodolností a množstvím různých menších kapsiček.
Jezdec si může opatřit také ledvinku či taštičku, které slouží pro uložení menších cenností jako je peněženka, ale také klíče či doklady. Ledvinka se nosí klasicky upevněná kolem pasu, taštičku pak lze upevnit téměř kamkoliv – na ruku, nohu či přímo na řídítka či jiné části motocyklu.