Mobilní domy, nebo také Mobilheimy jsou tzv. zkrácené obytné buňky, které jsou vhodné k bydlení. Mohou být dobrou variantou k bydlení v klasických rodinných domech či bytech.

Mobilní domy můžou být k trvalému bydlení?

Celoroční mobilní domy jsou určené k trvalému bydlení, jelikož mají zdi s kvalitnějšími izolačními vlastnostmi a často místo jednoduchých skel se používají skla dvojitá. Aby se dal celoročně využívat, tak to nám nezaručuje jen jeho izolační vlastnosti. Výhodou je, že tento typ bydlení je levnější než klasické stavby.

dřevěný karavan

Jaké jsou typy domů?

Pokud mluvíme o mobilních domech, můžeme si představit dva typy mobilních domů. U prvního mobilního domu se jedná a dům, který opravdu má nápravu a kola a můžete ho zapřáhnout za automobil a odvézt na jiné místo. Právě tyto mobilní domy se nejčastěji jmenují Mobilheimy. Sem můžeme zařadit i typické karavany a obytné přívěsy. Další variantou je dům, který je kompletně nebo z velké části vyroben ve výrobním závodě a poté umístěn jeřábem budoucímu majiteli na pozemek. Tento typ mobilního domu má buď základy či základové pátky nebo pásy. Proto se tyto mobilní domy berou jako klasická stavba a tím pádem jsou potřebné všechny důležité věci pro ohlášení stavby.

Pokud tedy přemýšlíte o mobilním domě, je vhodnější pro celoroční bydlení mobilní dům, který nemá kola. Tento typ mobilních domů nabízí celoroční mobilní domy http://www.lavarohouse.cz/

interiér mobilního domu

Jak se bydlí v celoročních domech?

Pro někoho tento typ bydlení nemusí být zrovna komfortní či příjemné, jelikož je zde méně obytné plochy než u klasického bydlení, ale zas na malém prostoru najdeme vše co je potřeba pro život. Právě spousta majitelů mobilních domů se shodla na tom, že bydlet v celoročním mobilním domě je správná volba, nejenže se dá mobilní dům pořídit za nízkou cenou, ale také má nízkou energetickou náročnost a to je opravdu výhodné.